duminică, 23 ianuarie 2011

Privilegiaţii

În noiembrie, o femeie se arunca de la etajul 8 al unui bloc de pe Mihai Bravu. Ca toată lumea, şi Antenele au înşfăcat cazul ca un crocodil de presă. Ne-au informat că fata fusese mare directoare de cosmeticale, că tocmai îşi vopsise păru-n roşu, că-şi pregătise valiza la uşă, că ultimul om care-o văzuse bănuieşte că era drogată. Un corespondent de provincie, din locul unde se născuse nefericita, era postat în faţa blocului părinţilor, să transmită cele mai noi tânguiri.

Săptămâna trecută, corespondentul Antenei din Constanţa relata din faţa blocului din care, de la etajul 9, se aruncase un italian cu un sugar în braţe. Reporteriţa scormonea profesionist, comunicând la doar câteva minute de la eveniment toate informaţiile picante: despre ce se certaseră soţii, care fuseseră ultimele cuvinte ale sinucigaşului, cu cât se împrumutase acesta pentru afacerile sale şi care ar fi paternitatea bebeluşului care la ora aceea încă mai era în viaţă.

La mijlocul săptămânii ăsteia, de la etajul 5 al apartamentului din Drumul Taberei s-a mai aruncat un individ. Dar camerele Antenei nu s-au mai aprins, microfoanele nu s-au mai înghesuit, tastaturile n-au mai clămpănit. Mai mult, Intact dădea un comunicat emoţionant, care se încheie aşa: „ Dorim să facem apel la compasiunea tuturor colegilor din mass-media, pentru a trata această situaţie cu toată grija şi decenţa, cu atât mai mult cu cât tragedia familiei implică un copil aflat abia la începutul vieţii”. O atitudine surprinzătoare şi generoasă din partea acestor vulturi ai presei, cu atât mai mult cu cât cazul avea toate elementele unei noi investigaţii generatoare de audienţă: om tânăr, băiat de ştab, carieră strălucită.

Acest din urmă om era însă chiar director în trustul cu pricina. S-a bucurat astfel de o şansă de care colegii lui sinucigaşi, şi ei oameni cu familie şi reputaţii, n-au avut-o. Pentru ei compasiunea s-a măsurat cu picătura, iar grija şi decenţa au rămas nedestupate.

Niciun comentariu: